Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Spreekuur Q-link nauwelijks bezocht

door redactie

Vanuit meerdere disciplines in de organisatie was aangegeven dat men het Kwaliteitshandboek van De LIMES (Q-link) een lastig systeem/programma vindt. Om die reden organiseerde kwaliteitsfunctionaris Elke Koestering vier spreekuren; twee voor triagisten, artsen etc. en twee voor kantoormedewerkers en management. Communicatie hierover vond herhaaldelijk plaats in nieuwsbrieven en via triagisten-werkoverleggen. Doel van de spreekuren die op wisselende tijden en dagen waren ingericht, was het op weg helpen van medewerkers en artsen die moeite hebben met Q-link en het beantwoorden van vragen over inloggen, zoekfuncties etc.. Elke was vier keer paraat. Het resultaat was dat er op de twee spreekuren voor artsen, triagisten etc niemand gebruik heeft gemaakt om een vraag te stellen en er 1 vraag per mail van een arts binnenkwam. Bij de twee spreekuren voor kantoormedewerkers en management is beperkt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om uitleg te krijgen of vragen te stellen. Het Kwaliteitshandboek helpt medewerkers en artsen om op een éénduidige manier te werken op de posten van De LIMES. En het biedt daarnaast allerlei antwoorden op vragen over bijvoorbeeld personeels- en huisartsenbeleid.

Omdat wij het toch heel belangrijk vinden dat een ieder goed kan werken met het kwaliteitshandboek, blijven we de komende periode periodiek een inloopspreekuur aanbieden.

De eerstvolgende staat gepland op: Maandag 29 november 2021, 15.30-16.00 uur

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

In het Kwaliteitshandboek vind je de meest actuele procedures en werkafspraken. Mocht je na het lezen van dit artikeltje toch besluiten nog vragen te willen stellen en kun je niet op bovengenoemd spreekuur aansluiten of heeft het haast, dan kun je een mail sturen naar Elke Koestering Elke.Koestering@hpdelimes.nl

Terug naar overzicht