Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Herhaling COVID-19 beleid op de posten

door Crisisteam

Helaas stijgt het aantal COVID-19 besmettingen weer en daarmee gepaard de problemen rond het gevuld krijgen van onze roosters. 
Daarom is het goed om opnieuw stil te staan bij de maatregelen die wij kunnen nemen om onszelf, elkaar en onze patiënten te beschermen.

Voor patiënten:

Bij een positieve uitslag van patiënt is het duidelijk: je gebruikt tenminste een FFP-2 masker plus handschoenen en bij voorkeur complete set PBM. De patiënt wordt gezien in een aparte spreekkamer.

Bij een negatieve uitslag, maar wel klachten die kunnen passen bij Covid-19, moet je alert blijven. Verzoek deze patiënten met klem een mondkapje te dragen bij bezoek aan de post en draag zelf ook een mondkapje bij contact met deze patiënten.
Het staat iedereen vrij om bijvoorbeeld ook handschoenen of geheel PBM te dragen in zo’n situatie.
Wij zorgen voor een voldoende voorraad van mondkapjes en PBM: maak hier zeker gebruik van!

Gebruik bij voorkeur bij benauwdheid dosis-aerosolen met een voorzetkamer in plaats van vernevelen.

Voor medewerkers en huisartsen:

Wij blijven iedereen, patiënt en zorgverlener, met COVID-19 gerelateerde klachten vragen om een zelftest te doen en blijven het triageschema voor COVID-19 verdachte patiënten volgen.

Omdat de 1,5 meter afstand regel tijdens het werken op de post voor doktersassistentes en huisartsen vrijwel niet haalbaar is, verzoeken wij toch een mondkapje te dragen ter bescherming van jezelf en elkaar.
Bij de triage kun je voldoende afstand houden maar staat het vrij om toch een mondkapje te gebruiken.

Voor medewerkers en huisartsen met COVID-19 gelden de regels van het RIVM zolang wij het qua roostervulling kunnen volhouden.

Medewerkers en huisartsen zonder klachten, maar met een positieve COVID-19 patiënt (gezinslid) thuis volgen eveneens de RIVM-regels.

Bij twijfel of vragen over het hanteren van de COVID-19 maatregelen kunnen jullie altijd met ons contact opnemen:
Als medewerker van De LIMES kan je bij twijfel contact opnemen met je leidinggevende of de calamiteitendienst.
Als huisarts kun je via het secretariaat overleggen met één van de medisch managers.
Mocht je vragen hierover hebben in het weekend dan kan je als huisarts via de post je vraag stellen. Onze medewerkers kunnen dan overleggen met hun leidinggevende, de calamiteitendienst en/of een medisch manager.

Gelukkig zien we dat in de meeste gevallen het verloop mild is maar we hebben ieders inzet heel hard nodig in deze tijd van enorme krapte.

Als crisisteam kijken we continue naar mogelijke oplossingen. De thuiswerkplekken die er zijn zullen de komende tijd ook actiever ingezet gaan worden.
Als jullie ideeën hebben over mogelijke oplossingen dan horen we dat uiteraard graag via info@hpdelimes.nl  

Tenslotte: zorg goed voor jezelf en elkaar!

(NB: als bijlage een versie om eventueel te printen & op je werkplek neer te leggen.)

Terug naar overzicht