Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Ik heb direct medicijnen nodig

De dienstapotheek is uitsluitend bedoeld voor medicatieverstrekking bij spoedeisende gevallen.

De actuele openingstijden van alle dienstapotheken in de regio Zuid-Holland Noord vindt u op de website http://www.ssdr.nl.

Medicatiegegevens

Patiënten moeten een actueel medicatieoverzicht meenemen voor een goede afhandeling door de dienstapotheek. Patiënten kunnen ook hun eigen apotheek toestemming geven voor het uitwisselen van medicatiegegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Betaling

Zorg dat u altijd een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort) bij u heeft met daarop uw BSN-nummer. Het is bij de dienstapotheek niet mogelijk om medicijnen op rekening te krijgen. Zorg daarom dat u ook contant geld of uw pinpas bij u hebt. Let op: voor een aanvraag voor een recept voor medicatie/medische hulpmiddelen via de Huisartsenspoedposten brengen wij € 35,00 in rekening (+ de bijbehorende kosten van medicijnen worden in rekening gebracht door de dienstapotheek).

Taxiregeling

Als het voor u onmogelijk is om de medicijnen zelf op te halen of te laten ophalen, dan kunnen de medicijnen op verzoek van de voorschrijvende huisarts met een taxi worden bezorgd.