Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

ICT manager stelt zich voor

Ik ben Jan Wouter Rensink en ik start 1 december als manager ICT bij HP De LIMES. Ik ben 57 jaar en woon met Edith in Lisse. We hebben twee dochters, Rowie en Jessy, zij wonen alweer een tijdje op zichzelf. Lisse, da’s fietsafstand naar de HP De LIMES-locaties! Net iets te ver voor mijn sportieve fiets dus ik heb een elektrische fiets aangeschaft (en een regenpak). Ik ben vast van plan om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te gaan, dus spreek me er gerust op aan als ik met de auto ben. Naast fietsen, tennis ik graag en hou ik van lezen maar dat lukt me alleen tijdens de vakanties die we meestal kamperend met onze caravan doorbrengen. Thuis zetten we ook graag een goeie serie aan. Muziek luisteren en maken doe ik ook graag en oh ja, ik heb ook een zwak voor vogels. Een vogelaar ben ik niet maar ik vind het hartstikke leuk om alle vogels in de tuin te herkennen en ook om ze te fotograferen.

Ik kijk naar ICT als integraal onderdeel van dat wat de organisatie en de mensen erin doen

Op Linkedin (linkedin.com/in/jwrensink) kun je lezen wat ik tot nu toe in mijn werkzame leven heb gedaan. De korte samenvatting daarvan: Academie voor Lichamelijke Opvoeding, dienstplichtig sportinstructeur, Cobol-programmeur bij Regionaal Computercentrum voor de Ziekenfondsen (ja, die heetten toen nog zo…) , Managing consultant bij Capgemini, Manager I&A bij Ipse de Bruggen, Masterstudie Informatiemanagement, CIO/Manager Advies en Ontwikkeling bij Hadoks. Alle dienstbetrekkingen duurden ergens tussen de 7 en 9 jaar.

Ik kijk naar ICT als integraal onderdeel van dat wat de organisatie en de mensen erin doen. Dus niet als iets ‘ernaast’ dat ook nog eens tijd kost en lastig is (wat het soms natuurlijk best wel is). En als iets dat dingen mogelijk maakt die zonder ICT niet denkbaar waren. Zo belangrijk dus, dat niet alleen een afdeling ICT daarover na moet denken, maar iedereen in de organisatie. ICT is van ons allemaal.

Dingen die ik leuk/belangrijk vind in mijn werk: In woord en beeld vormgeven aan visie, ruimte geven aan professionals, dingen voor elkaar krijgen, brede kennis van technologie, focus op toepassen en gebruiken van technologie, digitale emancipatie van de gebruiker en de organisatie, ICT niet afleiden maar onderdeel maken van strategie.

Ik hoop dat ik bij De LIMES een bijdrage kan leveren aan het samen zo slim en prettig mogelijk inrichten en gebruiken van ICT-voorzieningen, zodat ze helpen bij het leveren van goede zorg.

Ik heb er in ieder geval zin in. Tot snel!

Terug naar overzicht