Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Nieuwe CAO Huisartsenzorg

Het onderhandelingsakkoord voor de nieuwe CAO voor de Huisartsenzorg is bereikt! Goed nieuws, want er worden een aantal nieuwe voorwaarden opgenomen in de CAO die een positief effect hebben op onder andere jouw salaris.

Salarisverhoging in 3 fases

Zo komt er per 1 februari 2024 een salarisverhoging van LEES MEER>> 5% loonsverhoging voor de schalen 1 tot en met 9, met een minimum van 175 euro per maand (op basis van een voltijd-arbeidsduur). Voor de schalen 10 en hoger komt er per 1 februari 2024 een 4% loonsverhoging. Per 1 november 2024 en per 1 mei 2025 vindt voor alle schalen een loonsverhoging van 2,5% plaats.

Het Persoonlijk Levensfase Budget (PBL)

Daarnaast wordt iets nieuws geïntroduceerd in de CAO: het Persoonlijk Levensfase Budget (PBL). Dit houdt in dat je vanaf 1 januari 2024 10 uur per maand o.b.v. een fulltime dienstverband en per 1 januari 2025 20 uur per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband kan sparen, met een maximum van 26 maal de arbeidsduur per week. Hoe deze uren in te zetten, wordt nader uitgewerkt in de CAO.

Uitbreiding reiskostenvergoeding

Ook wordt de reiskostenvergoeding uitgebreid. Per 1 januari ontvang je 0,23 cent per kilometer, in plaats van de huidige 0,21 cent. En krijg je nu de volledige reiskosten vergoed, gemaximeerd op een afstand van 50 kilometer enkele reis.

Wij gaan ervoor zorgen dat alle nieuwe voorwaarden goed worden ingericht en zijn erg blij dit mooie nieuws met jullie te delen! Zie onderstaande link naar het volledige onderhandelingsakkoord.https://ineen.nl/actueel/onderhandelaarsakkoord-nieuwe-cao-huisartsenzorg/

Terug naar overzicht