Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Ernstige verkeershinder A4 van 7-31 mei

persbericht Rijkswaterstaat

In mei voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A4 richting Amsterdam, tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol. De werkzaamheden vinden plaats op de A4 richting Amsterdam, maar in beide richtingen zal er ernstige verkeershinder zijn. Allereerst omdat de weg richting Den Haag een weekend lang volledig wordt afgesloten. Maar ook de rest van de tijd is er in beide richtingen slechts een beperkt aantal rijstroken open, waar een maximumsnelheid van 70 km/uur geldt. De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot meer dan 30 minuten. De werkzaamheden gaan dag en nacht en zeven dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Weekend 7 – 10 mei: A4 richting Den Haag dicht en twee rijstroken richting Amsterdam
Tijdens het eerste weekend van de werkzaamheden is de A4 richting Den Haag helemaal afgesloten voor verkeer vanaf de aansluiting met de A44 bij knooppunt Burgerveen. Dit duurt van vrijdagavond 7 mei 21.00 uur tot maandagochtend 10 mei 05.00 uur.

  • Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A44 – N44. Gele borden geven de omleidingsroute ter plaatse aan.

Voor het verkeer richting Amsterdam blijven er twee rijstroken open op de A4.

10 – 31 mei: minder rijstroken in beide richtingen
Van maandagochtend 10 mei 05.00 uur tot maandagochtend 31 mei 05.00 uur zijn er in beide richtingen vier rijstroken open voor verkeer. Om dit mogelijk te maken wordt het verkeer richting Amsterdam gedeeltelijk over de tegengestelde weghelft geleid. Tussen knooppunt Burgerveen en knooppunt De Hoek wordt de maximumsnelheid daarom verlaagd tot 70 km/uur. Vanwege de smallere wegen en de verlaagde snelheid moeten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Alternatieve routes verkeer
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de volgende alternatieve routes te kiezen:

Verkeer vanuit Amsterdam
– richting Rotterdam via de A2 – A12 – A20
– richting Den Haag via de A2 – A12
– richting Wassenaar/Den Haag via de N205 – N207

Verkeer vanuit Den Haag
– richting Amsterdam: via A12 en A2
– via Wassenaar richting Amsterdam: via de A44, N207 en N205

A4 richting Amsterdam: let op op- en afritten
Gedurende een paar nachten zijn er op- en afritten van de A4 richting Amsterdam afgesloten. Voor verkeer richting Amsterdam dat op de tegengestelde weghelft van de A4 rijdt, zijn bovendien de afslagen tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol onbereikbaar vanwege de tussenliggende vangrails. Voor de afslagen Hoofddorp (3) en Hoofddorp-Zuid (3a) geven gele borden de omleidingsroute ter plaatse aan.

Terug naar overzicht