Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Vacature VIM-triagist locatie Alphen/Leiderdorp

door Elke Koestering – kwaliteitsfunctionaris

Binnen De LIMES hebben we twee VIM-commissies: een VIM-commissie voor de locaties Alphen/Leiderdorp en een VIM-commissie voor de locatie Voorhout. Voor de VIM-commissie locatie Alphen/Leiderdorp zijn we op zoek naar een VIM-triagist.

Momenteel bestaat de VIM-commissie Alphen/Leiderdorp uit 2 artsen, 2 triagisten (waarvan één triagist gaat stoppen en we daarom vervanging zoeken), 1 doktersassistent, 1 secretaresse en 1 kwaliteitsfunctionaris.

Voor de VIM-commissie is het van belang dat je erg integer bent. De VIM-commissie onderzoekt VIM-meldingen.  Hier wordt aan je gevraagd om mee te denken met de kennis en kunde vanuit je rol als triagist. Verder wordt je verzocht om mee te helpen bij een onderzoek. Dus meedenken over mogelijke oorzaken, nakijken hoe het verlopen is, waar nodig het terug luisteren van gesprekken en/of navragen bij collegae hoe een situatie precies is verlopen. Dit alles kan mentaal een belasting zijn omdat het gaat over collega’s en situaties die niet optimaal zijn verlopen.

De VIM-commissie vergadert circa 6-8 keer per jaar. De vergaderingen vinden (in het algemeen) plaats op maandagavond (vaak online, paar keer per jaar op locatie). De hoeveelheid werk is afhankelijk van het aantal VIM-meldingen en de complexiteit van de VIM-meldingen, maar zal ongeveer 40 uur werk per jaar zijn. Voor het bijwonen van de commissies en uitvoeren van onderzoeken kun je meeruren declareren.

Bij vragen of interesse graag contact opnemen met Elke Koestering, kwaliteitsfunctionaris, elke.koestering@hpdelimes.nl / 06-82 81 84 09

Terug naar overzicht