Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Beste collega’s,

Terwijl ik dit voorwoord schrijf is de zomervakantie voor de regio midden Nederland al begonnen. Dat betekent voor ouders met schoolgaande kinderen, en voor hen die gezien hun baan aan de schoolvakanties gebonden zijn, dat er hopelijk tijd is om even afstand te nemen van het werk.

Nu mijn eigen vakantie dichterbij komt ben ik ook wel toe aan enige afstand van het werk en tijd voor (zelf)reflectie. Vanaf komende zaterdag mag ik genieten van drie weken zomervakantie. Ik kijk, vijf maanden na mijn start, terug op een mooie periode en zie dat we in het kader van samenwerking en integratie weer een aantal stappen hebben gezet. Maar uiteraard zie ik ook dat we er nog niet zijn, en er nog tijd nodig is om de basis goed op orde te krijgen. De grootste uitdaging ligt voor mij in het creëren van een gezonde werkomgeving voor allen te midden van (soms te) hoge werkdruk. Gelukkig laten de maanden mei en juni zien dat we langzaamaan weer in normaler vaarwater komen. Hopelijk is dit het begin van een trend. Met zo dadelijk ook weer een aantal medisch studenten die opgeleid zijn tot junior triagist hoop ik dat het voor degenen die aan het werk zijn, als de anderen genieten van vakantie, goed te doen is.

Naast de inzet van medisch studenten zorgt ook de POH-GGZ voor goede zorg en verlaging van de werkdruk. In deze nieuwsbrief een link naar het eindrapport van de pilot. Het continueren van deze pilot en andere vormen van taakherschikking en functiedifferentiatie, zoals het opleiden en inzetten van verpleegkundig specialisten en physician assistants, zullen de komende jaren meer aandacht krijgen!

Dit is de laatste editie van de nieuwsbrief voor de zomervakantie. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van tussentijdse belangrijke ontwikkelingen. Voor nu wens ik jullie allen veel leesplezier en een goede zomer(vakantie) toe!

Terug naar overzicht