Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Boostervaccinaties en huisartsen

door Eline Zeedijk – Coördinator Booster GGD Hollands Midden

In de afgelopen weken hebben huisartsen, GGD teams en zelfs brandweermannen meegewerkt aan de boostercampagne voor niet mobiele thuis wonende & anderszins kwetsbare mensen. Het resultaat is dat van de ongeveer 1600 bij de GGD aangemelde patiënten voor vaccinatie aan huis, er 275 door de huisartsen zijn geprikt. Daarnaast zijn er nog veel(!) kwetsbare patiënten gevaccineerd door huisartsen die nog níet aangemeld waren. Een mooie prestatie!

Alle patiënten die zijn aangemeld via het landelijk portal zijn nu gevaccineerd, tenzij er een goede reden is dat het nog niet gedaan is (doorgemaakte COVID19, ziekenhuisopname, etc.). Deze mensen gaan mee in de ‘veegroutes’. Zo af en toe krijgen we een melding dat iemand aangemeld zou moeten zijn, maar niet op de lijst staat. Mocht je twijfel hebben of een van je patiënten wel gevaccineerd is in deze campagne, neem dan contact op met Eline Zeedijk (ezeedijk@rdoghm.nl).

Het is nog steeds mogelijk om spuiten op te halen voor vaccinatie aan huis. Dit zijn altijd Pfizer vaccins. De dosering voor een 1e, 2e, 3e en boostervaccinatie is hetzelfde. De spuiten mogen weer direct bij de vaccinatielocaties opgevraagd worden. Mocht je iemand gaan vaccineren die je wel al aangemeld had, geef dit dan wel even door aan Eline Zeedijk (ezeedijk@rdoghm.nl).

Zoals bekend kunnen ook kinderen tussen 5 en 12 jaar gevaccineerd gaan worden. Gelukkig kan het overgrote deel daarvan gewoon naar een vaccinatiestraat komen. Voor instellingen geldt dat er een team langs kan komen om de vaccinaties voor die groep te verzorgen. Voor kindjes thuis is dat nog niet ingeregeld. Er is nog geen fiat om opgetrokken spuiten (met deze aangepaste dosering) te vervoeren. Graag zou ik een indicatie krijgen van het aantal kinderen tussen 5 en 12 jaar die thuis gevaccineerd zouden moeten worden. Verzoek te mailen naar ezeedijk@rdoghm.nl

Terug naar overzicht