Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Een terugblik op de Strategiebijeenkomsten

door Annechien van Roosmalen – communicatieadviseur

Op dinsdag 6 en 13 december vonden de strategiebijeenkomsten van Huisartsenposten De LIMES plaats. We zijn erg blij met de opkomst en het enthousiasme waarmee medewerkers met elkaar in gesprek zijn gegaan over onze gezamenlijke toekomst.

Tijdens de 1e avond in het ECC Leiden werd door maar liefst 50 collega’s gezamenlijk een stip op de horizon gezet over onze toekomst. Dat wij die toekomst samen als een team gaan vormen, in een goede sfeer en op een fijne werkplek waren belangrijke uitkomsten. Verdeeld over 8 werkgroepen is er veel werk verzet en zijn we de eerste avond gekomen tot wensen en doelen voor de toekomst; zou het bijvoorbeeld niet fantastisch zijn als er 1 overstijgend dossier zou zijn met alle gegevens van de patiënt? Of dat er meer patiënten gebruik maken van digitale triage, zodat er minder druk is op de telefoon? En wat denk je van een vrij(ere) keuze in werkdagen en tijden?

Tijdens de 2e winterse avond op de prachtige locatie van Kasteel Poelgeest in Oegstgeest werd er met ongeveer 70 collega’s een vervolg gegeven aan de eerdere brainstormsessie. Waar de eerste keer vooral focus lag op “wat willen we”, ging het nu vooral om “hoe komen we daar”. Door het enthousiasme van iedereen is er een enorme hoeveelheid ideeën en informatie opgehaald waarmee aankomende jaren toegewerkt kan worden naar een toekomstbestendige strategie voor de huisartsen ANW-zorg. In het nieuwe jaar zal de focus komen te liggen op het laaghangende fruit; wat kan (of moet) er morgen al beter? Jullie hulp zal hierbij hard nodig zijn. Want als er iets is wat we afgelopen twee sessies hebben gemerkt, dan is het wel dat je SAMEN heel ver kunt komen.

De bevindingen van beide avonden onder leiding van huisarts Jojanneke Kant en zorgbestuurder Jeroen van der Noordaa worden samengevat en krijgen in het nieuwe jaar een vervolg. Hierover houden we je op de hoogte want we hebben jou daar  weer hard bij nodig.

Was je er niet bij? Bekijk hier de tekeningen voor een impressie van beide avonden
Op de 2 platen staat een mooie schets van wat er die avonden is besproken en welke richting is gedacht. Bianca Berndsen van Studio LEFF vatte de avond samen in een praatplaat

Terug naar overzicht