Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Elektronisch verwijzen

door Ulf Arndt, medisch manager

Beste collega’s, allereerst wil ik jullie nu alvast bedanken voor het meewerken aan het terugdringen van papieren verwijzingen en voor het gebruik maken van de elektronische weg. Als wij op deze weg verder gaan, gaat er een steeds betere informatiestroom ontstaan tussen zorgprofessionals en worden de administratieve handelingen als maar minder.

Verwijzing naar de afdelingen radiologie van het Alrijne Ziekenhuis en het LUMC

Wij vragen iedereen vanaf nu geen gebruik meer te maken van handgeschreven of geprinte aanvragen voor een röntgenfoto. Maak hiervoor gebruik van Zorgdomein. In het scherm van VIPLiveSpoedEPD vinden jullie in het vak van de P-regel rechts boven de button “Zorgdomein”. Door hierop te klikken kom je in de bekende Zorgdomeinomgeving en kun je kiezen voor het ziekenhuis en daarna voor de radiologie. Kies daarna voor het door de ziekenhuizen aangemaakte product voor de HAP. De volgende aandachtspunten zijn van groot belang:

  • Gebruik Zorgdomein uitsluitend voor het aanvragen van röntgenfotos. Alle andere specialisten en externen kunnen (nu nog) niet op deze weg benaderd worden!
  • Als je voor de eerste keer inlogt, dan moet je gekoppeld worden aan HPdeLimes. Neem dus bij de eerstvolgende dienst je inloggegevens voor Zorgdomein mee naar de post en log één keer in. Dit is een eenmalige procedure: de volgende keer herkent het systeem jou en kun je, net als in je praktijk, gewoon direct aanvragen doen.
  • Als je je gegevens niet bij je hebt, of als je geen AGB-code hebt, dan volg je gewoon Optie 1 onder punt 3: je geeft dan aan dat je werkt namens iemand die in het systeem al bekend is. Kies dan voor de medisch manager Ulf Arndt met de AGB code 01004842. Dan kun je gewoon werken op dat moment. Neem je eigen inlog dan de volgende keer mee en meld je op dat moment aan bij Zorgdomein vanuit VIPLiveSpoedEPD. Deze procedure heeft geen enkele invloed op je eigen praktijkvoering maar dient uitsluitend voor de koppeling met VIPLiveSpoedEPD. KLIK HIER voor de aanmeldinstructie.
  • Geef aan de patiënt de verwijsinstructie van Zorgdomein mee: hij heeft dan het ZD-nummer en de instructie waar hij moet zijn. Het liefst per mail (kan iedereen op z’n smartphone inzien) of geprint
  • De uitslagen worden door de afdeling radiologie naar de eigen huisarts van de patiënt gestuurd.
  • De aanvragen kunnen voor het Alrijne Ziekenhuis tot 22.00 uur gedaan worden. Voor het LUMC kan het gedurende alle uren dat wij werken.

Verwijzing naar de SEH van het Alrijne Ziekenhuis en het LUMC

Het verwijzen naar alle specialismen gaat in de ANW-uren via de SEH’s en in het Alrijne Ziekenhuis  voor de cardioloog naar de EHH. Dat betekent dus dat de verwijsbrieven zoals tot nu toe gebruikelijk ook naar de SEH’s gestuurd moeten worden en zoals hierboven gezegd, niet naar de afdeling van het specialisme. Ga je dat toch doen, dan komt de verwijzing niet aan.

Kies in VIPLiveSpoedEPD voor verwijzen (rechts onder op je scherm), kies voor de afdeling (SEH Alrijne, EHH Alrijne of SEH LUMC); maak je verwijzing en sluit af door de verwijzing te versturen. Print de verwijzing niet nog extra uit: een papieren verwijzing meegeven zorgt alleen voor onnodige verwarring bij de SEH/EHH.

Terug naar overzicht