Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Het BOT-team onder de aandacht

door Mathilda Boer – coördinator BOT-team

Tijdens het werken op de huisartsenpost kan je als medewerker geconfronteerd worden met schokkende, soms traumatische gebeurtenissen. Je kan denken aan een reanimatie, een (onverwacht) overlijden of je hebt te maken met enige vorm van agressie. Een schokkende gebeurtenis komt altijd plotseling en onverwacht, en kan gevoelens van onder andere machteloosheid, angst en boosheid oproepen. De steun van collega’s en de eigen naaste omgeving sluit meestal het beste aan bij de behoefte van een getroffen medewerker en is van cruciaal belang voor de start van het verwerkingsproces.

Huisartsenposten De LIMES heeft hiervoor een Bedrijfs Opvang Team (BOT) dat bestaat uit huisartsen en triagisten. De BOT-leden dragen zorg voor collega’s die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt, om zo de gevolgschade voor de betrokkenen te beperken. Doorgaans komen de meldingen binnen via het evaluatieformulier of via de teamleider. Het is dus van belang dat schokkende gebeurtenissen altijd vermeld worden op het formulier Evaluatie Einde dienst.

Schroom niet om zelf het BOT-team te benaderen als je een situatie hebt meegemaakt die voor jou als schokkend wordt ervaren! De gesprekken zijn strikt vertrouwelijk en worden niet teruggekoppeld aan anderen. Je kunt ons bereiken via 088-4274781 of BOT@hpdelimes.nl

Momenteel wordt er druk gewerkt aan het herzien van het protocol, wordt het BOT-team getraind en is er een nieuwe folder in de maak. Ter versterking zijn we nog op zoek naar een extra huisarts (locatie Voorhout) en een extra triagist/doktersassistente/physician assistant (locatie Leiderdorp & Alphen a/d Rijn). Wil jij je bijdrage leveren in collegiale ondersteuning en ben je een goede luisteraar? Neem dan contact op met Mathilda Boer, BOT-coördinator. Of neem contact op via 088-4274781. Namens het BOT-team – welkom!

Terug naar overzicht