Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Het is tijd

door Gerben Welling – directeur bestuurder (aftredend)

Het afgelopen anderhalf jaar heb ik vaak het traject Eindhoven – Leiderdorp/Voorhout afgelegd. Het aantal uren in de trein heb ik maar niet geteld, laat staan het aantal e-mails en uren achter schermen. Mijn opdracht als interim bestuurder zit erop. Inmiddels heb ik het bestuur van De LIMES BV overgedragen aan Gos de Vries en is hij bij velen van jullie geïntroduceerd.

Terugkijkend was het een pittige tijd, maar ook een mooie tijd. Voordat ik startte in augustus 2020 hadden we nog een beetje de hoop dat COVID19 niet terug zou komen. Wat is dat anders uitgepakt. Ik herinner me nog dat de tweede golf begon vlak bij mijn vakantieadres op Terschelling toen jongeren op Camping de Appelhof besmet raakten. COVID19 heeft veel energie gevraagd en vraagt dat nog steeds. Maar het heeft ook veel gebracht. Nieuwe vormen van samenwerking, partners in de zorg vonden elkaar soepel, concurrentie verdampte snel. Twee jaar is het uiterste van mensen gevraagd. Prive was het spannend, gezinnen in quarantaine, op het werk steeds wisselende afspraken. Soms had je het gevoel in een rollercoaster te leven waarvan je niet wist wanneer het zou stoppen. Een dikke pluim voor iedereen, wat een inzet en flexibiliteit. Last but not least hebben velen zich ingespannen om kwetsbare inwoners maar ook medewerkers te vaccineren. Soms roeiden we tegen de stroom in, maar het doel, snel veel mensen vaccineren, bleef overeind.

Midden in golf twee fuseerden SHR en DDDB of fuseerden DDDB en SHR tot De LIMES BV. Een fusie die ook veranderingen met zich meebracht. Ineens maak je deel uit van een groter geheel onder de naam De LIMES BV. Een fusie die naast veranderingen ook onzekerheden met zich meebracht. Behoud ik wel het werk zoals ik dat gewend was te doen, is een veel gehoorde vraag. Stapje voor stapje schuiven DDDB en SHR in elkaar en wordt de samenwerking intensiever, een proces wat voorlopig nog wel doorloopt. Eind 2021 behaalde De LIMES BV het NPA-certificaat als beloning voor het harde werken. Werk wat verzet is om 570.000 inwoners in Zuid Holland Noord zorg te bieden als het nodig is.

Natuurlijk is niet iedereen tevreden. Ik vind het jammer dat ik er soms niet in geslaagd ben met iedereen rekening te houden.  Via deze weg dank ik iedereen voor het vertrouwen in de afgelopen anderhalf jaar, het gaat jullie goed. Ik wens Gos de Vries veel succes in de ontwikkeling van de organisatie met alle plannen die daarbij horen.

Terug naar overzicht