Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

LSP nieuws

door Sandra van der Geer – servicemanager Sleutelnet                             

De LSP-vergoedingsregeling is verlengd tot 31 december 2021. Toestemmingen die zijn aangemeld voor die datum komen nog voor de opt-in vergoeding in aanmerking. Om in aanmerking te komen voor de (her)aansluitvergoeding moet u zijn aangesloten op het LSP op uiterlijk 1 december 2021.

Als u op 31 december 2021 het normpercentage van 25% heeft behaald, dan ontvangt u dit jaar ook de structurele vergoeding.

De vergoedingsregeling stopt in deze vorm vanwege de introductie van de online toestemmingenvoorziening Mitz. De burger kan met deze voorziening zelf de toestemming regelen en vastleggen in een online portaal. De toestemming wordt dan niet meer door de huisartsenpraktijk vastgelegd in uw applicatie, maar door de burger in Mitz.

Een huisartsenpraktijk komt in aanmerking voor verschillende LSP-vergoedingen:
Structurele vergoeding
Als u bent aangesloten op het Landelijk Schakelpunt en het daadwerkelijk gebruikt, krijgt u jaarlijkse een tegemoetkoming. Dit is voor de kosten die u maakt voor de software voor uw aansluiting op het Landelijk Schakelpunt en de tijd en moeite die u daarin steekt.

Opt-in vergoeding
De opt-in vergoeding is een tegemoetkoming voor uw inspanning voor het vragen en registreren van de toestemming van de patiënt. De opt-in vergoeding is een variabel bedrag, gebaseerd op het aantal toestemmingen dat is aangemeld bij het Landelijk Schakelpunt. U ontvangt deze vergoeding eenmalig per toestemming.De aansluitvergoeding

De aansluitvergoeding
De Corona opt-ins komen niet voor vergoeding in aanmerking. Het is hierom zaak dat u op de reguliere wijze opt-ins verkrijgt. VZVZ heeft verschillende materialen gratis beschikbaar om u te ondersteunen bij het informeren over en het verkrijgen van de opt-in. Deze vindt u op de volgende webpagina.

Ondersteuning
Sleutelnet ondersteunt u graag bij de implementatie van het LSP binnen uw praktijk. Voor meer informatie kunt contact opnemen met Sandra van der Geer:
E: svandergeer@sleutelnet.nl
T: 071 – 514 01 40
W: www.sleutelnet.nl

Terug naar overzicht