Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

LSP Nieuws juli 2019

LSP nieuws juli 2019

Elektronisch recept

Vanaf 1 juli 2019 versturen alle afdelingen van het Alrijne Ziekenhuis de recepten elektronisch via het LSP naar de poliklinische- en openbare apotheken (uitzonderingen zijn de apotheekhoudende huisartsen, dit is momenteel technisch nog niet mogelijk). Het maakt het proces veiliger en efficiënter. Bovendien hoeft de patiënt geen papieren recept meer mee te nemen naar de apotheek.

Stand van zaken in de regio

Op dit moment is 45,5% van de professionele samenvattingen in de regio Leiden beschikbaar via het LSP.  Maar wat is het opt-in percentage in de verschillende gemeenten? Bekijk daarvoor het onderstaande kaartje. De tabel aan de rechterkant geeft de stijging in opt-ins weer (dit zijn de extra dossiers in procentpunten die in sinds 1 januari 2019 beschikbaar zijn gesteld, als percentage van het inwoneraantal van de betreffende gemeente).

Bent u benieuwd wat uw opt-in stand is, of heeft u andere vragen over het LSP? Neem contact op met Leonieke van Willigen van Sleutelnet via lvanwilligen@sleutelnet.nl of via 071-5140130.

Terug naar overzicht