Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

LSP – Sleutelnet nieuws

door Sandra van der Geer – Servicemanager Sleutelnet                                            

Over medicatiegegevens
Apotheken kunnen via het Landelijk Schakelpunt medische gegevens van patiënten delen met andere zorgverleners. Dat gaat om medicatiegegevens: medicijnen die aan de patiënten zijn verstrekt en gegevens over zijn intoleranties, contra-indicaties en allergieën.

Medicatiegegevens op het LSP
Alleen als de patiënt u daar uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven, kunt u medicatiegegevens delen met andere zorgverleners. Andere apotheken, de huisarts van de patiënt en medisch specialisten in ziekenhuizen of andere zorginstellingen kunnen deze gegevens raadplegen. Zij mogen dit alleen doen als het nodig is voor de behandeling van de patiënt.

Met deze, via het Landelijk Schakelpunt, beschikbare gegevens kunnen die zorgverleners medicatiebewaking uitvoeren voor de patiënt. Zo neemt door de digitale uitwisseling van medische gegevens de medicatieveiligheid voor de patiënt toe. En daar gaat het uiteindelijk om:
een hogere kwaliteit van zorg.
Voor meer informatie over de ontwikkeling van het medicatieproces (MP9) en het Programma Medicatieoverdracht kijk op de website samenvoormedicatieoverdracht.nl

Ondersteuning
Sleutelnet ondersteunt u graag bij de implementatie van het LSP binnen uw praktijk. Voor meer informatie kunt contact opnemen met Sandra van der Geer:

E: svandergeer@sleutelnet.nl
T: 071 – 514 01 40
W: www.sleutelnet.nl

Sleutelnet wenst u fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2022!

Terug naar overzicht