Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Nieuwe game traint huisarts en triagist sneller te beslissen bij spoedzorg

Patiënt sneller op de juiste plek

door Mathilda Boer – Opleidingscoördinator en Kwaliteitsfunctionaris

Snel, nauwkeurig en veilig beslissen op de huisartsenpost en bij spoed in de dagpraktijk zorgt ervoor dat patiënten zo snel mogelijk de juiste (spoed)zorg krijgen. Hierdoor kan de doorstroming in de hele zorgketen efficiënter verlopen. Vanaf 15 maart kunnen huisartsen en triagisten (en geïnteresseerden) zich met Triagegame.nl  verbeteren in dit beoordelings- en beslisproces (triage). Triagegame.nl is een initiatief van Boukje van Dijk van het Radboudumc, en is ontwikkeld in samenwerking met huisartsen, triagisten en de specialist in spoedzorgonderwijs Schola Medica. De eerstelijns branchevereniging InEen omarmt de game en biedt het aan alle leden aan.

Triagegame.nl is de eerste webbased scholingsgame binnen de spoedzorg. Het is bedoeld voor iedere huisarts en triagist die het triageproces wil begrijpen of zich hierin wil verbeteren. De game is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard (NTS). In de game leer je spelenderwijs en in een levensechte setting, hoe triage werkt, welke vaste criteria aan bod komen en wat potentiële valkuilen zijn.

In de game ga je als triagist aan de slag en word je meegenomen in de denk- en beslisroute van de triagist. Je wordt gebeld door een patiënt met een hulpvraag en stelt een aantal vragen (triage) om snel te bepalen met welke urgentie en door welke zorgverlener de patiënt moet worden gezien (of niet). Aan het eind van het gesprek krijg je de ‘score’ te zien; heb je de juiste vragen gesteld en de juiste vervolghandelingen ingezet?

De totale game duurt ongeveer 60 minuten en kan steeds opnieuw worden gespeeld. Je kunt de game op 3 levels spelen met op elk level vier patiënten. Tussendoor stoppen is ook geen probleem, de game “onthoudt” waar je bent gebleven op hetzelfde device.

Zie voor meer informatie de website van het Radboudumc en start de game hier

Terug naar overzicht