Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

SMS-functie in Vcare

door Thomas Knol – medisch manager

Er is onlangs een SMS functie geactiveerd in Vcare (de telefoon applicatie). Hiervoor zijn twee redenen. De eerste betreft het doorgebeld krijgen van afwijkende uitslagen van het laboratorium. Het komt geregeld voor dat iemand niet telefonisch bereikbaar blijkt. Bijvoorbeeld omdat men geen oproepen van onbekende afzenders beantwoordt. In dat geval kan de doktersassistente of triagist een SMS naar de patiënt versturen met het verzoek de telefoon te beantwoorden of zelf contact op te nemen met de huisartsenpost.

De tweede reden betreft een aanpassing in de werkwijze bij het niet verschijnen van een patiënt (no-show) op de afspraak. Dit geeft onzekerheid binnen het team, want er kan een enkele keer een ernstige reden voor zijn. Er is een werkinstructie opgesteld hoe er in deze situatie gehandeld kan worden. Klik HIER voor de werkinstructie (is ook in Qlink te vinden)

In eerste instantie wordt iemand gebeld bij no-show. Als de telefoon niet wordt beantwoord, dan wordt er een SMS verstuurd met het verzoek om de telefoon te beantwoorden of om zelf contact op te nemen met de huisartsenpost.

In de werkinstructie staat de handelwijze beschreven voor als er dan nog steeds geen reactie van de patiënt komt. Ook staat er een stukje in over de verantwoordelijkheden van de huisartsenpost bij no-show. Klik HIER  voor de handleiding SMS versturen

Terug naar overzicht