Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

The Voice

door Gerben Welling – Bestuurder

Vorige week stonden de media bol van uitzendingen en artikelen over wat er allemaal gebeurt bij The Voice. De staatssecretaris die hiermee belast was zei op tv dat ze er misselijk van was.
Na de uitzendingen kwamen er vanuit de samenleving allerlei signalen dat wat er bij The Voice speelt ook op andere plekken speelt, waaronder de zorg. Ik moet zeggen dat dit me behoorlijk bezighoudt. Speelt dit ook binnen De LIMES of andere organisaties waar ik eerder gewerkt heb? Het simpele feit dat ik niet geconfronteerd ben met meldingen is geen bewijs dat zich geen zaken hebben voorgedaan zoals bij The Voice.

Maatschappelijk, dus ook bij De LIMES, zullen we hiermee aan de slag moeten.
Uiteraard is ongewenst gedrag op de werkvloer door wie dan ook niet wenselijk, en natuurlijk staat mijn deur open, maar ik wil niet in de valkuil trappen dat een open voordeur gelijk staat aan een open meldcultuur van ongewenst gedrag. Nu kan ik alleen maar hopen – en aan jullie vragen – dat als je geconfronteerd bent met zaken op het vlak van omgangsvormen en intimidatie, je de weg naar onze vertrouwenspersoon weet te vinden. Op dit moment is de vertrouwenspersoon een belangrijke functionaris waar je vertrouwelijk je verhaal kunt doen en waarvan je zeker kunt zijn dat dit ook vertrouwelijk blijft. Uiteraard kun je ook bij je leidinggevende terecht, de keus in aan jezelf.

Gegevens vertrouwenspersoon: De vertrouwenspersoon is bereikbaar via de coördinator –  vertrouwenspersoon Gerard Eliens: G.Eliens@gimd.nl of 06-10168141.

Terug naar overzicht