Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Zorgcoördinatie: 4 zorgpaden acute wijkverpleging

Het begrip Zorgcoördinatie staat voor meer samenwerken tussen zorgorganisaties zodat de patiënt sneller op de juiste plaats is. Voor de HAP kan de acute wijkverpleging veel betekenen: op dit moment is er in de nacht een team van de acute wijkverpleging actief van de samenwerkende thuiszorgorganisaties in Zuid Holland Noord (de ReBOZ, Regionaal Beschikbare Ongeplande Zorg). Dit zijn MBO-4 verpleegkundigen.

Vanaf 16 oktober zijn er 4 situaties waarin afstemming met de ReBOZ gezocht kan worden (dit noemen we Zorgpaden):

  • Katheter
  • Bloedneus (tevens een werkinstructie voor de ReBOZ-verpleegkundige opgesteld)
  • Vallen
  • Diabetes ontregeld

KLIK HIER voor het overzicht

Voor Katheter en Bloedneus heeft de ReBOZ ook materialen nodig: deze worden verstrekt door onze post Leiderdorp (de inhoud is te vinden in QLink).

Voor Bloedneus is samen met een medisch manager van de HAP een werkinstructie voor de ReBOZ-verpleegkundige opgesteld (te vinden in Qlink)

De nachttriagisten zijn al uitgebreider geïnformeerd. Natuurlijk mag er naast deze 4 situaties ook nog op andere onderwerpen afgestemd worden met de ReBOZ. Op 11 december wordt geëvalueerd en mogelijk een start gemaakt met uitbreiding van het aantal zorgpaden. Deelnemers aan de evaluatie zijn welkom. De verwachting is dat de ReBOZ op termijn op meer uren van de week inzetbaar zal zijn. Hieraan wordt gewerkt door de thuiszorgorganisaties.

Terug naar overzicht