Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

LSP nieuws

door Simon Wills – projectmedewerker

LSP-vergoedingen
De LSP vergoedingsregeling is verlengd tot 1 juni 2021. Toestemmingen die zijn aangemeld vóór die datum komen nog voor de opt-in vergoeding in aanmerking. Als u op 31 mei 2021 het normpercentage van 25% heeft behaald, dan ontvangt u dit jaar ook de structurele vergoeding. In april zal overleg plaatsvinden tussen de LHV en ZN over een eventuele regeling vanaf 1 juni.

De vergoedingsregeling stopt in deze vorm vanwege de introductie van de online toestemmingenvoorziening Mitz. De burger kan met deze voorziening zelf de toestemming regelen en vastleggen in een online portaal. De toestemming wordt dan niet meer door uw praktijk vastgelegd in uw applicatie, maar door de burger zelf in Mitz.

De Corona opt-ins komen niet voor vergoeding in aanmerking. Het is hierom zaak dat u op de reguliere wijze opt-ins verkrijgt. VZVZ heeft verschillende materialen gratis beschikbaar om u te ondersteunen bij het informeren over en het verkrijgen van de opt-in. Deze vindt u op de volgende webpagina.

Opvragen medicatiegegevens in de praktijk
Het opvragen van medicatiegegeven in de huisartsenpraktijk vergroot de medicatieveiligheid. Hiermee krijgt u een betrouwbaarder medicatieoverzicht. Daardoor kunt u medicatie beter afstemmen op de medicamenten die de patiënt al gebruikt én heeft verkregen via een openbare of poliklinische apotheek. Denk hierbij ook aan verstrekte medicatie door (poliklinische) apotheken op basis van bijvoorbeeld voorgeschreven ontslagmedicatie door een ziekenhuis. Ook kunnen allergieën en contra-indicaties die bekend zijn bij andere apotheken of een vorige huisarts, worden opgezocht. Steeds meer apotheken zullen deze informatie ook via het LSP willen delen. Door deze medicatiegegevens via het LSP op te vragen, voorkomt u dat u deze actuele gegevens mist. Daarnaast kunt u op deze manier ook controleren of de door u voorgeschreven medicatie daadwerkelijke door de patiënt is opgehaald bij de apotheek.

Voor de volgende HIS’en heeft Sleutelnet een stappenplan opgesteld, waarmee u de medicatiegegevens op kunt vragen:

–             CGM Huisarts
–             Medicom
–             MicroHIS
–             Promedico-ASP

Via de volgende link kunt u de handleiding downloaden.

Ondersteuning
Sleutelnet ondersteunt u graag bij de implementatie van het LSP binnen uw praktijk. Voor meer informatie kunt u met Simon Wils (swils@sleutelnet.nl) of met Sandra van der Geer (svandergeer@sleutelnet.nl) per mail of telefonisch via 071 – 514 01 40 contact opnemen. Of neem anders een kijkje op onze website.

Terug naar overzicht