Huisartsenposten De LIMES

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Vacature Regionale Onderzoekscommissie naar incidenten en calamiteiten

door Mathilda Boer –  kwaliteitsfunctionaris

Als er zich een onbedoelde gebeurtenis voordoet die tot schade voor de patiënt heeft geleid, voert de onderzoekscommissie een vooronderzoek uit om te kijken of het gevolg in relatie staat met de kwaliteit van de geboden zorg. Deze commissie is samengesteld uit huisartsen en triagisten van de huisartsenposten in Leiderdorp, Alphen en Voorhout. De commissie wordt ondersteund door een casemanager en per onderzoek wordt een team gevormd van een huisarts, een triagist en een casemanager die zich verdiepen in een casus. De leden worden bij voorkeur niet ingezet op de locatie waar deze werkzaam is.

Voor de locatie Leiderdorp zijn we op zoek naar twee triagisten die mee willen denken bij het onderzoek van een ernstig incident of calamiteit.

Als triagist van de onderzoekscommissie verdiep jij je in het triagedeel van de casus. Daarvoor beluister je de gespreksopname(s), analyseer je de waarneemberichten en neem je de reflectieverslagen van de betrokkenen mee in je reconstructie. Hierbij schakel je met de huisarts uit de onderzoekscommissie die zich in het medische deel heeft verdiept. Desgewenst denk je mee met het management in de mogelijke verbetermaatregelen. Per casus ben je ongeveer 6 tot 8 uur qua tijdsinvestering kwijt. 

Kan jij zonder waarde oordeel analyseren? Denk je graag constructief mee in verbetermaatregelen? Ken je de NTS op je duimpje en heb je het afgelopen kalenderjaar voldoende audits (2 of 3 uit 3) behaald? Durf je op empathische wijze kritische vragen te stellen? Ben je flexibel beschikbaar voor casusbesprekingen en ben je bereid om trainingen te volgen?

… neem dan contact op met Mathilda Boer (casemanager) op 06-302 902 59 of stuur een mail aan mathilda.boer@hpdelimes.nl  

Terug naar overzicht